Certifikati

Izdelčni certifikati

Testiranje varnostne opreme včasih

V vsej zgodovini izdelave sefov so izdelovalci premnogokrat trdili, da so njihovi izdelki absolutno varni pred vlomom in požarom. Izdelke so načrtovali in izdelovali, vendar jih niso preizkušali. Žal se je premnogokrat izkazalo, da so bile njihove obljube prazne.

Protipravna stran je vedno imela najprej neko teoretično zamisel o vlomu, to pa je nato v resničnih razmerah bolj ali manj uspešno preskusila. Šele v novejših časih so proizvajalci, predvsem na pritisk zavarovalnic in uporabnikov, začeli svoje izdelke sistematično preizkušati. Sistem preizkušanja in preverjanja protivlomne oziroma protipožarne kvalitete se je z leti nato dopolnjeval in izpopolnjeval.

Testiranje varnostne opreme danes

Danes protivlomno preizkušanje pomeni, da strokovnjaki specializiranega preizkuševalnega laboratorija v skoraj realnih razmerah vlamljajo v preizkusni vzorec. Pri tem imajo preizkuševalci na voljo več časa, boljšo organizacijo, boljše vlomne naprave in orodja ter boljše poznavanje izdelka kot protipravna stran.

Protivlomni izdelčni certifikat pomeni priznanje, da ima proizvajalec izdelka dovolj izkušenega kadra, znanja in opreme, da ima notranje preverjanje kvalitete in da je njegov sistem izdelave podvržen zunanjim pregledom in preverjanjem.

Testiranje varnostne opreme Primat

V podjetju Primat testiramo in certificiramo svoje izdelke pri vrhunskih preizkuševalnih in certifikacijskih organih. Absolutne varnosti ni, vendar si upamo trditi, da so naši izdelki varnostne opreme med najboljšimi v Evropi in svetu.

Sistemski certifikati ISO

V PRIMAT d.d. poslujemo skladno z naslednjimi standardi:

  • ISO 9001:2015 (od leta 1995)
  • ISO 14001:2015 (od leta 2005)

Certifikati trezorskih prostorov Primat

kontakt