Izdelki z VdS certifikatom

Varnostni vsebniki (kot na primer sefi, trezorski prostori in trezorska vrata) morajo biti izdelani tako, da zagotavljajo visok odpor pred najrazličnejšimi vlomnimi posegi. Zato je poleg visoko kvalitetne konstrukcije potreben skrbni izbor materialov (npr. polnilnih materialov) in delov (npr. ključavnice, zapahni mehanizem).

Protivlomne lastnosti varnostnih vsebnikov se objektivno določajo s VdS postopkom preizkušanja in certificiranja. Da bi zagotovili stalno kvaliteto izdelkov, mora imeti proizvodna lokacija lastnika certifikata certificiran sistem vodenja kakovosti po DIN EN ISO 9001. S tem se proizvodna lokacija nadzoruje v rednih časovnih intervalih.

VdS tablica

Certifikacijska tablica VdS

V kolikor je izdelek preizkušen in certificiran po postopku VdS, ga opremimo s certifikacijsko tablico, ki je trajno pritrjena na varnostni vsebnik. VdS tablica poleg ostalega vsebuje podatek o protivlomni varnostni stopnji.

Pri vlomu, poskusu vloma, popravilu ali predelavi se lahko protivlomne lastnosti varnostnih vsebnikov tako zmanjšajo, da lastnosti, ki jih je določil lastnik certifikata in so potrjene s certifikatom, niso več zagotovljene. Zato se takšen varnostni vsebnik ne razume več kot izdelek, ki bi bil priznan s strani VdS, certifikacijsko tablico pa je v takem primeru potrebno odstraniti.

Servis izdelkov z VdS certifikatom

Lastnik VdS certifikata (proizvajalec) nosi odgovornost za spremembe, ki so nastale na izdelku, zato lahko le lastnik certifikata oceni, kaj je na varnostnem vsebniku potrebno zamenjati ali servisirati. Posledično lahko certificirane izdelke servisirajo samo serviserji, ki imamo pooblastilo proizvajalca certificiranih izdelkov.

Spremembe in popravila VdS-certificiranih varnostnih vsebnikov (npr. vgradnja drugih ključavnic ali drugega zapahnega mehanizma), ki jih opravljajo neavtorizirana podjetja ali stranke same, lahko vplivajo na izgubo certifikata VdS.

S tem ko lastnik VdS certifikata (ali ustrezno avtorizirano podjetje proizvajalca varnostne opreme) prevzame odgovornost za opravljena servisna dela nareč zagotavlja, da izvedeni ukrepi ne bodo zmanjšali varnostnih lastnosti izdelka pred vdori. V nasprotnem primeru se mora certifikacijska tablica odstraniti.

Opomba: lastnik certifikata ima pravico opravljati spremembe na VdS-certificiranih varnostnih vsebnikih preko avtoriziranih tujih podjetij.

Servis sefov Primat

Kako do servisa, če proizvajalec izdelka ne obratuje več?

Za varnostne vsebnike, katerih lastniki certifikata niso več aktivni na trgu, so proizvajalci varnostne opreme izdelali individualne postopke, ki za te varnostne vsebnike zagotavlja neomejen servis. V ta namen je Združenje proizvajalcev pripravilo seznam podjetij in kooperacijskih partnerjev, ki na trgu več ne obratujejo. Seznam je na voljo pri VdS ali se lahko pogleda na spletnem naslovu:

www.vds.de ( → Fachservice → Security → Wertbehältnisse → Aktuelles)

V posameznih primerih, ko pri starejših varnostnih vsebnikih ni na razpolago kooperacijskih partnerjev, ki bi opravili servis, lahko VdS Schadenverhütung zavzame stališče glede potrebnih popravil ali sprememb. V tem primeru priporočamo neposredno vzpostavitev kontakta z Laboratorijem za varnostne vsebnike, VdS Schadenverhütung.

Zadnji korak pred rešitvijo vašega problema. Izpolnite obrazec in z veseljem vam svetujemo.
Z oddajo povpraševanja soglašate s hrambo in obdelavo osebnih podatkov v skladu s Primat politiko zasebnosti
zapri obrazec
pošlji povpraševanje

kontakt